Jak se u nás pracuje I.

Způsob náboru zaměstnanců OZP je poměrně náročný proces a probíhá přes více kanálů. Jak vyhledávat a zapracovávat OZP zaměstnance do společnosti je v podstatě současně know-how firmy.

„Je to tu rodinný podnik, jsem v pohodě, a to mi vyhovuje.“ (pan Křivonožka, ZP)

Zeptali jsme se pana Křivonožky, který pracuje jako dělník v lisovně plastů od roku 2006 a do práce dojíždí každý den na kole, jak se o nás dozvěděl?

Po 18 letech v někdejší Obnově jsem si hledal novou práci, dřív jsem byl zákazníkem stavebnin Čegan, firmu jsem znal a tak jsem se zeptal, jestli by pro mě neměli místo.

Jak se vám u nás pracuje?

Kolektiv mě přijal dobře, jsem tu spokojený. Pan Čegan je velmi vstřícný člověk, řekl bych lidumil. Nedávno, když na dílně namontovali nový fukar a táhlo mi na záda, což je pro mě nebezpečné, protože trpím hormonální poruchou nadledvinek tzv. solnou poruchou, tak pak Čegan obrátil klapky, abych nebyl vystavený chladu.

Je něco, co byste chtěl na práci ve firmě Čegan změnit?

Pracuji 2 dny 12h a pak mám 2 dny volna.  Rád bych pracoval 4 dny a pak měl 4 dny volna, abych se věnoval svým koníčkům. Není to ale s ohledem na ostatní zaměstnance s odlišnými zdravotními postiženími možné. Musíme se vzájemně přizpůsobovat a hledat kompromisy.

Chtěl byste pracovat někde jinde?

Možná, ale rozhodně jsem rád, že mám práci, která mě baví a jsem mezi lidmi. Nemohl bych být na podpoře a sedět doma. Je to tu rodinný podnik, jsem v pohodě, a to mi vyhovuje.